UUTISKIRJEARKISTO > OPEVINKKI

OPEVINKKI: Minivideo virikkeeksi

Älypuhelimille on saatavilla lukemattomia määriä erilaisia sovelluksia, joista useimmat sopivat mainiosti rikastuttamaan myös opetusta ja oppimista. Kokeilepa vaikka seuraavia: MSQRD (http://msqrd.me/) ja Zoobe (http://www.zoobe.com/). Molemmat sovellukset ovat saatavilla sekä iOs- sekä Android-laitteille, ovat ilmaisia (ostamalla saa lisää vaihtoehtoja hahmoihin) ja erittäin helppokäyttöisiä.

Videon pituus on rajoitettu 30 sekuntiin molemmissa sovelluksissa. Tämä onkin oikeastaan plussaa, jolloin videot pysyvät napakoina. Jos into ja taito riittää, videopätkiä voi toki editoida yhteen pidemmäksikin kokonaisuudeksi. Kannattaa kuitenkin muistaa, että pedagogisesti toimivin video on maksimissaan 9 minuuttia pitkä. 30 sekunnin rajoitus tsemppaa karsimaan sanottavaan vain olennaisen.

Nämä sovellukset sopivat mainiosti välineeksi muun muassa leikkimielisen esittely- ja tutustumisvideon tekemiseen oppilaille, opettajalle vaikkapa palautteen annon välineeksi, viestivälineeksi kotien suuntaan, nostattamaan mielenkiintoa mihin tahansa aiheeseen jne. Mielikuvitus käyttöön, ja appseja löytyy lisääkin! – Väline ei ole itsetarkoitus, mutta pedagogisesti joskus tällainen kevennys saattaa toimia oppimisen kannalta edullisesti!

Esimerkkinä Zooben käytöstä Sidin hyvän joulun toivotukset

Vinkin jakaja: Paula Vaskuri

   
 
Oulun yliopisto Täydentävien opintojen keskus